Her evin nerdeyse her ogun yenen besin deposu ekmekle baslamak istedim ilk yazima. Ben ekmek makinasini memleketimin mis gibi ekmeklerinden uzak kaldigim icin mecburen kullanmaya basladim ve pek cok tarif denememe ragmen onceleri istedigim sonucu elde edemedim. Ancak simdi garanti diyebilecegim bir tarifi yazmak istiyorum. Eminim ki siz de bu tarifi denediginizde evinize yayilan buram buram ekmek kokusuna dayanamayacak ve dort gozle pismesini bekleyeceksiniz.Bu tarifi ekmek yapma makinesini yeni kullanmaya baslayanlar icin detayli olarak yaziyorum,ve sevgili Elif'e bu guzel hediyesi icin cok tesekkur ediyorum..
Simdiden afiyet olsun.
Malzemeler :
- 1 su bardagi su
- 1/4 su bardagi yogurt
- 2 yemek kasigi siviyag
- 1 yemek kasigi seker
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 tatli kasigi instant maya
- 2 bardak kepekli un
- 1 bardak beyaz un
- 1/2 bardak cekirdeksiz siyah zeytin
- Ekmek yapma makinasinin kalibini tezgahin uzerine cikarin. Pervanesini taktiktan sonra kalibin icine su (kisin sicaga yakin,yazin soguk su koymamiz gerek),yogurt ve siviyagi ekleyin. 2 bardak unu sivilarin uzerini ortecek sekilde kaliba serpin. Haznenin karsilikli koselerine tuz ve sekeri ekledikten sonra kalan 1 bardak unu da ilave edin ve son olarak instant mayayi da koselere ekleyin.
- Kalibinizi makineye yerleştirip kapağını kapatın.
- Makinanizi temel ekmek ayari,orta kizarikliga getirdikten sonra calistirin. (Benim makinam 3 saatte pisiriyor. Diger makinalarda da bu sure normal ekmek ayari icin yaklasik 3 saat.)
- Makina hamurunuzu karistirirken kivamini kontrol edin. Eger su veya un eksikse ilave edebilirsiniz. Hamurunuz yaklasik 15 dakikada kulak memesi kivamina gelmeli.
- Ek malzeme sinyalini duydugunuzda ilave etmek istediginiz malzemeyi (zeytin,cekirdek,ceviz vs. ) hazneye yerlestirin.
- Program bittiginde hamur kalibini temiz bir zemine cikarin. Ekmeginiz ilk sicakligini verdikten sonra kaliptan cikarin ki parcalanmasin.
- Ekmeginizi yaklasik 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder