Cikolatali Kurabiye
Bu tarif biskremin evde yapilmis ikizi :) agizda dagilan ici cikolata dolgulu bu kurabiye cay sofralari icin bence guzel bir tarif olacaktir :) ayni zamanda bu kurabiyenin hamuruyla nefis elmali kurabiyeler de yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 125 gr oda isisinda yumusamis margarin
- 1/2 cay bardagi yogurt
- 1 yumurta
- 1 cay bardagi siviyag
- 1 su bardagi misir nisastasi
- 1 su bardagi pudra sekeri
- 1 tatli kasigi kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3- 3,5 su bardagi un
- Nutella
Yapilisi:
- margarin,yogurt ve yumurtayi karistirma kabina alip elimizle yogurarak iyice birbirine yediriyoruz.
- siviyag,nisasta ve pudra sekerini de azar azar ekleyerek karistiyoruz.
- en son un,kabartma tozu ve vanilyayi eliyoruz.
- eledigimiz unlu karisimi hamura yavas yavas yediriyoruz.
- ele yapismayacak yumusak bir hamur elde edene kadar un ilave ediyoruz.
- kurabiye hamurlarini tuzlulardaki gibi cok fazla yogurmuyoruz ki acilik olusmasin.
- hamuru yarim saat buzdolabinda dinlendiriyoruz.
- dinlenen hamurumuzdan ceviz buyuklugunde parcalar koparip icli kofte gibi aciyoruz.
- derin ama dar olarak acmaya ozen gosteriyoruz ki kapatirken dagilmasin.
- iclerine birer cay kasigi nutella koyup kapatiyoruz.
- kapattigimiz kisim altta kalacak sekilde yagli kagit sermis oldugumuz tepsiye diziyoruz.
- onceden isitilmis 175 derece (350 fahrenheit) firinda 15-20 dakika pisiriyoruz.
- pisen kurabiyelerimizi sicakken pudra sekeri serpip susluyoruz.
BlogOkulu Gadgets
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder