Sütlaç Tarifi
Malzemeler:
- 4 su bardagi sut
- 2 su bardagi su
- 1 cay bardagi pirinc
- 1 su bardagi seker
- 1 yemek kasigi bugday nisastasi
- 2 yemek kasigi pirinc unu
- yesil fistik tozu
Yapilisi:
- pirinci tencereye alip 2 bardak su ile suyunu cekene kadar haslayalim.
- tenceredeki su tamamen cekilmeyecektir.
- bu kalan suya sutu de ekleyip karistirarak kaynatalim.
- sut kaynarken pirinc unu ve bugday nisastasini soguk suyla bir kasede eriyinceye kadar ezelim.
- bu karisima kaynamakta olan sutten 1-2 kepce ilave edelim.
- kasedeki bu karisimi tenceredeki sute karistirarak ilave edelim.
- bu sekilde bir tasim daha kaynatalim.
- bir bardak seker koyduktan sonra tadina bakip damak tadimiza gore ilavede bulunalim.
- sutlac sicakken kaselere paylastiralim.
- kivami sogudukca koyulasacaktir.
- uzerinin kabuk baglamamasi icin kaseleri stecleyip soguyunca buzdolabinda muhafaza edelim.
BlogOkulu Gadgets
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder