13 Şubat 2013 Çarşamba

Sütlaç Tarifi


Malzemeler: 


  • 4 su bardagi sut  
  • 2 su bardagi su
  • 1 cay bardagi pirinc
  • 1 su bardagi seker
  • 1 yemek kasigi bugday nisastasi
  • 2 yemek kasigi pirinc unu
  • yesil fistik tozu

Yapilisi:

  1. pirinci tencereye alip 2 bardak su ile suyunu cekene kadar haslayalim.
  2. tenceredeki su tamamen cekilmeyecektir.
  3. bu kalan suya sutu de ekleyip karistirarak kaynatalim.
  4. sut kaynarken pirinc unu ve bugday nisastasini soguk suyla bir kasede eriyinceye kadar ezelim.
  5. bu karisima kaynamakta olan sutten 1-2 kepce ilave edelim.
  6. kasedeki bu karisimi tenceredeki sute karistirarak ilave edelim.
  7. bu sekilde bir tasim daha kaynatalim.
  8. bir bardak seker koyduktan sonra tadina bakip damak tadimiza gore ilavede bulunalim.
  9. sutlac sicakken kaselere paylastiralim.
  10. kivami sogudukca koyulasacaktir.
  11. uzerinin kabuk baglamamasi icin kaseleri stecleyip soguyunca buzdolabinda muhafaza edelim.     

Hiç yorum yok :

BlogOkulu Gadgets