Püf Noktalariyla Kolay Kek Tarifi
Hani anne keki gibi derler ya,bu kek tipki annemin kekini andırıyor bana. Sade ama çok lezzetli,ayrica cok da bereketli...en çok tercih ettiğim ve yapmaktan buyuk zevk aldığım bir kek..
Malzemeler :
- 3 yumurta
- 1.5
su bardagi seker
- ¾ bardak siviyag
- 1 bardak sut
- 3 bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya (yoksa limon kabuğu da olur)
- 2 tatlı kaşığı kakao
Yapılışı:
- Öncelikle siviyag,sut ve yumurtaları oda ısısına
getiriyoruz.
- Kuru malzemeleri (un,vanilya,kabartma tozu) eleyerek ayrı
bir kapta hazır ediyoruz. Bunun sebebi
havalanmış ve topaklanmamış bir karışım elde etmek içindir.
- Ardından kek kalıbımızı tereyag ya da margarinle yağlıyoruz.
Bu islemi siviyag ile yapmamamızın sebebi yagin belli bir yerde toplanmasını
engellemek içindir.
- Yağladığımız kek kalıbına 1-2 yemek kasığı un serpip
her yerine dağılmasını sağlıyoruz. Böylece kekimiz kalıba yapışmadan rahatlıkla
çıkacaktır.
- Firinimizi 175 dereceye ayarlıyoruz ve kekimizi çırpmaya
başlıyoruz.
- Yumurtaları ve sekeri yumurta beyazlaşıp krema gibi oluncaya
kadar mikserin en yüksek devrinde çırpıyoruz. (5-7 dakika )
- Siviyagi ve ardından sutu mikserimiz düşük devirde çalışırken yavaş yavaş ilave
ediyoruz.
- Unlu karisimi da yavaş yavaş tahta kasik veya silikon
spatula yardımıyla yediriyoruz.
- Karisimin yarisini kek kalıbına dokup kalan yarısına da
kakao ilave ederek kalıba boşaltıyoruz.
- Ben tahta kaşığın sapıyla karisimi sekillendirdim siz de
isterseniz bu şekilde değişik bir desen elde edebilirsiniz.
- Kekimizi fırına verdikten yaklaşık 40-45 dakika sonra kurdan
batırarak kontrol ediyoruz,kürdanımız keke yapışmadan temiz çıktıysa fırından
alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Kekimizi, dağılmaması için soğuduktan sonra dilimleyerek
servis yapıyoruz.
BlogOkulu Gadgets
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder