Bu yıl ikinci kez yaptığım bu tarifi ilk olarak kuzenimle beraber ananemlerde denemiştik. çok fazla özenmeyip ölçüleri kafamıza gore koysak da o aksam evdeki herkes çok beğenmişti. simdi kendi evimde ölçülere uygun olarak yaptım ama sadece esime tattırabildim,ama çok şükür onun da hoşuna gitti :) şerbetli bir tatlı olmasına rağmen bence portakal bu tatlıya ayrı bir lezzet ve hafiflik katıyor.
Malzemeler:
- 3/4 bardak seker
- 3 yumurta
- 1/2 bardak sıvıyağ
- 1/3 su bardağı yoğurt
- 1+ 1/2 cay bardağı irmik
- 1 bardak portakal suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 2 bardak un
- 1 paket kabartma tozu
Şurup için malzemeler:
- 2 bardak su
- 3 bardak seker
- 1 bardak portakal suyu
Yapılışı:
- en buyuk borcami yağlayıp unlayın.
- firininizi 175 dereceye ayarlayın.
- portakalı rendelerken beyaz kısımlarını rendelemeyin ki acılık vermesin.
- seker ve yumurtaları limon sarisi renge gelinceye kadar en yüksek devirde çırpın.
- kuru malzemeler hariç kalan malzemeleri mikser çalışırken ekleyin.
- un ve kabartma tozunu da yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
- borcamin her yerine eşit dağılacak şekilde karisimi dokun ve bir kaç kez sert zemine vurun.
- ustu hafif kızarıncaya kadar pisirin.
- fırından çıkardığınız kek soğurken şurubu pisirin.
- ılık keke sıcak şerbeti dokun.
- şerbet iyice içine isleyene kadar dinlendirin ve servis yapin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder