3 Ocak 2013 Perşembe

Portakalli Revani


Bu yıl ikinci kez yaptığım bu tarifi ilk olarak kuzenimle beraber ananemlerde denemiştik. çok fazla özenmeyip ölçüleri kafamıza gore koysak da o aksam evdeki herkes çok beğenmişti. simdi kendi evimde ölçülere uygun olarak yaptım ama sadece esime tattırabildim,ama çok şükür onun da hoşuna gitti :) şerbetli bir tatlı olmasına rağmen bence portakal bu tatlıya ayrı bir lezzet ve hafiflik katıyor.

Malzemeler:

  • 3/4 bardak seker
  • 3 yumurta
  • 1/2 bardak sıvıyağ
  • 1/3 su bardağı yoğurt
  • 1+ 1/2 cay bardağı irmik
  • 1 bardak portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu

Şurup için malzemeler:

  • 2 bardak su
  • 3 bardak seker
  • 1 bardak portakal suyu

 Yapılışı: 

  1. en buyuk borcami yağlayıp unlayın.
  2. firininizi 175 dereceye ayarlayın. 
  3. portakalı rendelerken beyaz kısımlarını rendelemeyin ki acılık vermesin.
  4. seker ve yumurtaları limon sarisi renge gelinceye kadar en yüksek devirde çırpın.
  5.  kuru malzemeler hariç kalan malzemeleri mikser çalışırken ekleyin.
  6. un ve kabartma tozunu da yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
  7. borcamin her yerine eşit dağılacak şekilde karisimi dokun ve bir kaç kez sert zemine vurun.
  8. ustu hafif kızarıncaya kadar pisirin.
  9. fırından çıkardığınız kek soğurken şurubu pisirin.
  10. ılık keke sıcak şerbeti dokun.
  11. şerbet iyice içine isleyene kadar dinlendirin ve servis yapin.

Hiç yorum yok :

BlogOkulu Gadgets