18 Ocak 2013 Cuma

Evimizdeki Kotu Kokulardan Nasil Kurtulabiliriz?





  1. Soğan kokusunu ellerinizden çıkarmak için
    Evvelden  haşladığınız 
    patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek beş dakika kadar ovabilirsiniz.
     
  2. Kaz, ördek ve av hayvanlarının eti ağır kokulu olanlar
    Bu kokularını gidermek için unla ovalamak ve yarım saat kadar unun içinde bırakmak lazımdır. Av etinin hangisi olursa olsun fırında pişirmeden önce evvela haşlamalı, sonra soğan suyu, tuz, biber, arzu edilen baharatı karıştırıp, haşlanmış etin etrafına sürmeli, en son olarak da yumurta sarısını yoğurtla karıştırıp eti bu karışıma bulayıp, yağlanmış tepsiye koyup fırına sürmelidir.
  3. Uzunca bir süre kullanılmayan eski çaydanlıklar
    Zamanla pek de hoş olmayan bir koku edinirler. Bunu önlemek için en kolayı, içine bir parça kesme şeker koymaktır.
  4. Karnıbaharın haşlama suyu
    Karnıbaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi 
    beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığını farkedeceksiniz.
  5. Ellerdeki sarımsak kokusunu çıkarmak için
    Avucunuza biraz tuz alıp, hafifçe nemlendirdikten sonra iyice ovalayın. Sabunla da iyice yıkarsanız sarımsak kokusunun çıkmış olduğunu göreceksiniz. Hatta soğan ve balık kokusunun da.
  6. Soğan soyma
    Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusunun elinize bulaşmadığını göreceksiniz.
  7. Buzdolabındaki nem
     Buzdolabındaki nemi almak için, dolaba içi tuz dolu bir kap konur.
  8. Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokuları
    Yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın daha sonra soğumaya bırakın.
  9. Balık kokusu
    Balık kokusunu tabaklardan, çatallardan, bıçaklardan çıkarmak hiç kolay olmaz.Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın. Telve balık kokusunu emecektir. Sonra bildiğiniz gibi bolca suyla durulayın.
  10. Lahananın pişerken pek de hoş olmayan kokusu 
    Kokuyu önlemek için, lahanayı pişireceğiniz tencerenin içine, biraz ekmek içi koymak yeterlidir. Yemeğe karışmaması için, ekmek içlerini küçük, temiz bir torba içinde koymanız, sonra alıp atmanız da size büyük kolaylık sağlayacaktır.
  11. Ağız kokusu
    Ağız kokusu için kahve çekirdeği çiğneyin.



Hiç yorum yok :

BlogOkulu Gadgets