Yildonumumuzu kutlarken esimle beraber pasta yapmak artik bizim evin vazgecilmez bir gelenegi oldu. Bu yil yaptigimiz ise cranberry muz ve ananastan olusan meyve agirlikli bir pasta oldu. inanilmaz hafif ve cok lezzetli bu pastayi denemenizi tavsiye ederim :)
Pandispanya icin Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardagi seker
- 1 su bardagindan biraz fazla un
- 1 cay kasigi kabartma tozu
Krema icin Malzemeler:
- 4 yemek kasigi un
- 2 yemek kasigi nisasta
- 6 yemek kasigi seker
- 3 su bardagi sut
- 1 yemek kasigi tereyag
- 1 paket vanilya
Uzerini Kaplamak icin Malzemeler:
- 2 poset sade kremsanti
- 1 su bardagi sut
Suslemek icin Malzemeler:
- yarim ananas
- 1 adet cranberry sos konservesi
- 1 adet muz
Yapilisi:
- seker ve yumurtalari yaklasik 10 dakika en yuksek devirde mikserle cirpin.
- un ve kabartma tozunu da ekleyip hafifce karistirin.
- yagli kagit serilmis en buyuk boy borcama karisimi dokun.
- onceden isitilmis 170 derece firinda hafif kizarana kadar pisirin.
- keki soguyana kadar dinlendirip borcamdan cikarin.
- once ince bir ip yardimiyla keki enine iki parcaya ayirin.
- sonra boyuna kesip toplam 4 parca elde edin.
- ilk parcayi yanlarindan keserek kalp sekli verin.
- digerlerini de kestiginiz ilk parca olcusunde sekillendirin.
- tereyag ve vanilya haric krema malzemelerini teflon tencerede orta ateste karistirarak pisirin.
- kaynamaya basladiktan 3-4 dakika sonra altini kapatin.
- vanilya ve tereyagi ekleyip karisitirin.
- uzerinin kabuk baglamamasi icin arada bir karistirarak kremayi sogutun.
- kremsantiyi iyice cirparak 1-2 saat buzdolabinda bekletin.
ust suslemesini kremsanti torbasinin yildiz ucunu kullanarak kremsanti ve kalan cranberry sosla sekillendirdim.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder