23 Ocak 2013 Çarşamba

Beyaz Kremali Cilek Adamlar :)

Normalde bu guzel cilekleri Turkiye'de gorsem almakta tereddut ederdim. Ama hormonsuz olmasi ve miss gibi kokusuyla beni cezbetti hemen bi paket aldim :)) sonra da sirf cilekleri bi pastada kullanabilmek icin tariflere bakindim ve bu cilek adamlari gorup pastami bu sekilde suslemeye karar verdim. pandispanyasini da şöyle yaptim.

Krema icin Malzemeler: 

  • 5 yemek kasigi un
  • 2 yemek kasigi nisasta
  • 5 yemek kasigi seker
  • 4 su bardagi sut
  • 1/2 su bardagi su
  • 1 yumurtanin sarisi
  • 3 yemek kasigi kakao
  • 1 yemek kasigi tereyag 
  • 1 paket (5gr) vanilya

Suslemesi icin Malzemeler:

  • seftali kompostosu
  • muz
  • corekotu
  • 8-10 adet cilek 
  • 1+1/2 paket beyaz kremsanti
  • 1 su bardagi sut
  • renkli pasta susleri
  • damla cikolata  

Yapilisi:


  1. Oncelikle pandispanyayi dikdortgen cam firin kabinda pisirdim.
  2. Kek sogurken kremayi vanilya ve tereyag haric tum malzemeleri koyarak pisirip ilimaya biraktim.
  3. Ben krema icin daha az un kullandigimdan tarifime kivamini arttirmak icin 1 yemek kasigi fazla yazdim.
  4. Soguyan keki ikiye bolup sutle islattim.
  5. Biraz krema surdukten sonra muz ve seftali kompostosunu kremanin uzerine ekledim sonra kalan kremayi da ekleyip kekin diger yarisini pastanin uzerine kapattim.
  6. Kremsantiyi cirpip pastanin heryerini kapladim.
  7. Kenarlarini da kremsanti torbasinin yildiz ucuyla iki serit halinde susledim.
  8. Cileklerin sap kisimlarini temizletip ikiye kestim,sivri kismi yukariya gelecek sekilde kremsantinin uzerine sabitledim.
  9. Gozleri icin corekotu kullandim.  

Bol krema ve meyveler pastayi keserken beni biraz zorlasa da cok lezzetli bir pasta oldu,tavsiye ederim.

Hiç yorum yok :

BlogOkulu Gadgets