Normalde bu guzel cilekleri Turkiye'de gorsem almakta tereddut ederdim. Ama hormonsuz olmasi ve miss gibi kokusuyla beni cezbetti hemen bi paket aldim :)) sonra da sirf cilekleri bi pastada kullanabilmek icin tariflere bakindim ve bu cilek adamlari gorup pastami bu sekilde suslemeye karar verdim. pandispanyasini da şöyle yaptim.
Krema icin Malzemeler:
- 5 yemek kasigi un
- 2 yemek kasigi nisasta
- 5 yemek kasigi seker
- 4 su bardagi sut
- 1/2 su bardagi su
- 1 yumurtanin sarisi
- 3 yemek kasigi kakao
- 1 yemek kasigi tereyag
- 1 paket (5gr) vanilya
Suslemesi icin Malzemeler:
- seftali kompostosu
- muz
- corekotu
- 8-10 adet cilek
- 1+1/2 paket beyaz kremsanti
- 1 su bardagi sut
- renkli pasta susleri
- damla cikolata
Yapilisi:
- Oncelikle pandispanyayi dikdortgen cam firin kabinda pisirdim.
- Kek sogurken kremayi vanilya ve tereyag haric tum malzemeleri koyarak pisirip ilimaya biraktim.
- Ben krema icin daha az un kullandigimdan tarifime kivamini arttirmak icin 1 yemek kasigi fazla yazdim.
- Soguyan keki ikiye bolup sutle islattim.
- Biraz krema surdukten sonra muz ve seftali kompostosunu kremanin uzerine ekledim sonra kalan kremayi da ekleyip kekin diger yarisini pastanin uzerine kapattim.
- Kremsantiyi cirpip pastanin heryerini kapladim.
- Kenarlarini da kremsanti torbasinin yildiz ucuyla iki serit halinde susledim.
- Cileklerin sap kisimlarini temizletip ikiye kestim,sivri kismi yukariya gelecek sekilde kremsantinin uzerine sabitledim.
- Gozleri icin corekotu kullandim.
Bol krema ve meyveler pastayi keserken beni biraz zorlasa da cok lezzetli bir pasta oldu,tavsiye ederim.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder