26 Ocak 2013 Cumartesi

Mercimek Köftesi (Yavan Köfte)

en son kurstaki amerikali arkadaşlarım için yapmıştım bu köfteyi.yogun sogan tadından belki hoşlanmazlar diye düşünmüştüm ama nerdeyse tum tepsiyi bitirip kalanını da eslerine ya da arkadaşlarına götürmüşlerdi :):) dun de canim arkadaşım çağnur için yaptım,tabii o bu lezzete asina olunca rahatlikla ve afiyetle yedik köfteleri :)



Malzemeler: 

  • 2 su bardagi mercimek
  • 1 su bardagi ince bulgur
  • 2 adet orta boy kuru sogan
  • 1 corba kasigi biber salcasi
  • 1 corba kasigi domates salcasi
  • 4-5 adet taze sogan
  • 1 demek maydanoz
  • 1 cay bardagi zeytinyag
  • tuz
  • kirmizi pul biber
  • karabiber

Yapilisi:

  1. mercimegi genis bir tencereye alip uzerini 4 parmak gececek kadar suyla pisirirmeye baslayalim.
  2. dibine tutmamasi icin arada bir karistirarak cok az suyu kalana kadar kisik ateste pisirelim.
  3. hala pismediyse biraz daha su ilave edelim.
  4. mercimek pisince ocagi kapatalim ve bulguru ilave edip karistiralim.
  5. bu sekilde mercimegin kalan suyu cekilip bulgur sisinceye dek kapagi kapali olarak yarim saat bekletelim.
  6. o sirada soganlari kup kup dograyip bol yagda pembelesinceye kadar kavuralim.
  7. sogandan koftenin uzerini suslemek icin ayirip kalanina salcalari ilave edelim.
  8. dinlenip soguyan koftemize baharatlari ve soganli karisimi da ilave edip cig kofte gibi sikalim.(tencere hala sicaksa agzi kapali olarak soguk su dolu lavaboya oturtalim.)
  9. uzerini suslemek icin ince kiyilmis maydanoz,sogan ve onceden ayirdigimiz kavrulmus sogani ekleyelim.
  10. tursuyla birlikte servis yapalim.

Hiç yorum yok :

BlogOkulu Gadgets