Mayali Sandvic
ekmek yapma makinesinde ya da yogurarak yapilabilen bu tarifi ben cogunlukla makinada yapmayi tercih ediyorum. hem mayalanma suresini hem de yogurma islemini makina gercekten harika yapiyor bence :)
Malzemeler:
- 1 cay bardagi ilik su
- 1 cay bardagi ilik sut (ben mikrodalgada biraz isitiyorum)
- 1 yumurta
- 1 cay bardagi zeytinyag
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 corba kasigi toz seker
- 3,5 bardak un
- 1 tatli kasigi instant maya
ic Malzemelesi icin:
Makinada yapmak icin:
- maya ve un disindaki butun malzemeyi karistirma kabina alip yumurtayla beraber hafifce cirpalim.
- unu ve mayayi da ekledikten sonra makinanin hamur yapma programinda 1:30 saat mayalanmasini bekleyelim. ( diger makinalarda zaman ayari farkli olabilir. )
- makina calismaya basladiktan 5 dakika sonra hamurun kivamini kontrol edelim.
- hamur kendini toparlamamissa biraz un ilave ederek civik bir hamur elde edelim.
- mayalanan hamuru unlanmis tezgaha alarak ceviz buyuklugunde parcalar koparalim.
- hamur cok yumusak oldugundan sekil vermek zor olabilir ancak parmaklarimizi biraz unlayip iki elimizin bas parmaklariyla ice dogru bukerek duzgun yuvarlaklar elde edebiliriz.
- firinimizi 200 dereceye getiriyoruz.
- yagli kagit serilmis ya da yaglanmis firin tepsisine koydugumuz sandvicleri 10 dakika daha dinlendirip uzerlerine yumurta sarisi suruyoruz.
- sandvicler hafifce kizarinca firindan aliyoruz.
- ilidiktan sonra bicak yardimiyla ortadan ikiye kesikler atip iclerini maydanoz peynir karisimiyla susluyoruz.
Elde Yapmak icin:
- unumuzu derin bir karistirma kabina koyup cukur aciyoruz.
- kabin kenarlarina diger malzemeyle temas etmeyecek sekilde mayayi serpiyoruz.
- actigimiz cukura kalan malzemeyi ekleyip yavas yavas unla beraber yoguruyoruz.
- yumusak bir hamur elde edince kabi strec filmle kapatip bir saat dinlendiriyoruz.
- kalorifer gibi sicak bir yerin yanina koyarsak hamur daha guzel mayalaniyor.
- dinlenen hamuru ceviz buyuklugunde bezelere ayirip sekillendiriyoruz.
- firinimizi 200 dereceye getiriyoruz.
- yagli kagit serilmis ya da yaglanmis firin tepsisine koydugumuz sandvicleri 10 dakika daha dinlendirip uzerlerine yumurta sarisi suruyoruz.
- sandvicler hafifce kizarinca firindan aliyoruz.
- ilidiktan sonra bicak yardimiyla ortadan ikiye kesikler atip iclerini maydanoz peynir karisimiyla susluyoruz.
BlogOkulu Gadgets
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder