30 Ocak 2013 Çarşamba

Mayali Sandvic




ekmek yapma makinesinde ya da yogurarak yapilabilen bu tarifi ben cogunlukla makinada yapmayi tercih ediyorum. hem mayalanma suresini hem de yogurma islemini makina gercekten harika yapiyor bence :)



Malzemeler: 

  • 1 cay bardagi ilik su
  • 1 cay bardagi ilik sut  (ben mikrodalgada biraz isitiyorum)
  • 1 yumurta
  • 1 cay bardagi zeytinyag
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 corba kasigi toz seker
  • 3,5 bardak un
  • 1 tatli kasigi instant maya  

ic Malzemelesi icin:

  • labne peyniri
  • maydanoz

Makinada yapmak icin:

  1.  maya ve un disindaki butun malzemeyi karistirma kabina alip yumurtayla beraber hafifce cirpalim.
  2. unu ve mayayi da ekledikten sonra makinanin hamur yapma programinda 1:30 saat mayalanmasini bekleyelim. ( diger makinalarda zaman ayari farkli olabilir. ) 
  3. makina calismaya basladiktan 5 dakika sonra hamurun kivamini kontrol edelim.
  4. hamur kendini toparlamamissa biraz un ilave ederek civik bir hamur elde edelim.
  5. mayalanan hamuru unlanmis tezgaha alarak ceviz buyuklugunde parcalar koparalim.
  6. hamur cok yumusak oldugundan sekil vermek zor olabilir ancak parmaklarimizi biraz unlayip iki elimizin bas parmaklariyla ice dogru bukerek duzgun yuvarlaklar elde edebiliriz.
  7. firinimizi 200 dereceye getiriyoruz.
  8. yagli kagit serilmis ya da yaglanmis firin tepsisine koydugumuz sandvicleri 10 dakika daha dinlendirip uzerlerine yumurta sarisi suruyoruz.
  9. sandvicler hafifce kizarinca firindan aliyoruz. 
  10. ilidiktan sonra bicak yardimiyla ortadan ikiye kesikler atip iclerini maydanoz peynir karisimiyla susluyoruz.
Elde Yapmak icin:
  1. unumuzu derin bir karistirma kabina koyup cukur aciyoruz.
  2. kabin kenarlarina diger malzemeyle temas etmeyecek sekilde mayayi serpiyoruz.
  3. actigimiz cukura kalan malzemeyi ekleyip yavas yavas unla beraber yoguruyoruz.
  4. yumusak bir hamur elde edince kabi strec filmle kapatip bir saat dinlendiriyoruz.
  5. kalorifer gibi sicak bir yerin yanina koyarsak hamur daha guzel mayalaniyor.
  6. dinlenen hamuru ceviz buyuklugunde bezelere ayirip sekillendiriyoruz. 
  7. firinimizi 200 dereceye getiriyoruz.
  8. yagli kagit serilmis ya da yaglanmis firin tepsisine koydugumuz sandvicleri 10 dakika daha dinlendirip uzerlerine yumurta sarisi suruyoruz. 
  9. sandvicler hafifce kizarinca firindan aliyoruz.
  10. ilidiktan sonra bicak yardimiyla ortadan ikiye kesikler atip iclerini maydanoz peynir karisimiyla susluyoruz.

Hiç yorum yok :

BlogOkulu Gadgets