5 Şubat 2013 Salı

Künefe



Restaurant Depot'a bu gidisimizde aldigim urunlerden bir tanesi de kataifi (kadayif) oldu. ambalajin arkasini okurken kadayifa sarili bir karides tarifiyle karsi karsiya kaldim!!!  zaten doguya yakin bir memlekette olusumuz baliktan uzak olmamiza yeterince olanak verdigi gibi evimizde de tuketilmemesi beni bir kat daha sasirtti. Rabbime sukurler olsun boyle memlekette dogmusuz da atalarimizin bu guzel tariflerinden mahrum kalmamisiz :)) ben bu tarifi kucuk bir tavada iki porsiyon olarak hazirladim siz de bizim gibi en minik cekirdek aileyseniz bu olculer tam size gore!

 

Malzemeler:

  • 200 gr kadayıf
  • 1 çay bardağı ev yapımı tuzsuz lor peyniri
  • 1 çay bardağı ince dilimlenmiş mozarella peyniri
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ
 
Serbet icin Malzemeler: 
  • 3/4 bardak şeker
  • 1 bardak su
  • 1-2 damla limon  










Yapilisi:
  1. Şerbet malzemelerini ocağa koyup kaynatıyoruz kaynamaya başlayınca limonunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıyoruz.
  2. Kadayıfı bıçakla ince ince kıyıyoruz.
  3. Derin bir karıştırma kabına alıp bir kez de orda elimizle liflerine ayırıyoruz.
  4. Kaynatmadan erittiğimiz tereyağ ve pekmezi bu kapta kadayıfla beraber karıştırıyoruz.
  5. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya kadayıfın yarısını sıkıştırarak ve basrırarak yerleştiriyoruz.
  6. Peynirlerimizi eşit şekilde dizip kadayıfın kalan yarısını yine bastırarak yerleştiriyoruz.
  7. Elimizin ayasıyla bastırıp bardağın tersiyle sıkıştırıyoruz. 
  8. Kısık ateşte ters düz çevirerek pişiriyoruz.
  9. Ilik serbetin yarisini dokuyoruz. kalan yarisini da kunefeyi kestikten sonra dokuyoruz ki icine daha iyi ceksin.
 
 
 

Hiç yorum yok :

BlogOkulu Gadgets