19 Ocak 2014 Pazar

Oklavadan Çekme Tatlısı

MALZEMELER : 

• 1 lb ( 454gr ) ceviz

• Tatlıyı bükmek için 10 numara şiş 
( Walmart'ta satılıyor ) 
veya ince uzun saplı tahta kaşık

• 1 kutu 4lü stick tuzsuz tereyağ

• 1 kutu 7 numara ince yufka ( restaurant depot'dan Kontos marka fillo dough ) 

• 3 bardak su
 
• 3 bardak şeker


YAPILIŞI : 

1) Önce cevizleri rondodan geçirelim. 5er saniyeden 2 kez yeterli olabilir. Cevizleri çok ezmeden bu şekilde küçültelim.

2) Yağımızı eritelim. Hepsini tamamen eritmeyelim ki donmasın. 2li stickler halinde ister mikrodalgada ister ocakta eritelim.  

3) Buradaki en önemli püf noktası yağ eridikten sonra üstünde oluşan köpüğü alalım. Böylece o köpüğün ekşimsi tadı tatlıya geçmeyecek ve tatlının üstü bir anda yanmayacak) 

4) Tereyağımızı ve cevizi hazır edince yufkamızdan azar azar açalım ve kurumaması için kalanların üstüne nemli bir bez veya kağıt havlu örtelim. 

5) 1 yaprak yufkanın 1 kenarını 4 parmak katlayalım. Yufkayı bolca yağlayalım. Katladığımız kısma ceviz serpelim. Şişi ceviz serptiğimiz yerin önüne yerleştirip çok sıkmadan saralım ve iki yanından büzüp tepsiye yerleştirelim. 

6) Yufkalar bitince üzerlerine de bolca yağ gezdirelim. 

7) Önceden ısıtılmış fırında 375f de yaklaşık 20 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. 

8) Tatlımızı fırından çıkarıp soğumasını bekleyelim. 

9) O sırada şerbeti yapalım. 


10) Şerbeti kaynamaya başladıktan itibaren 15 dakika orta ateşte kaynatalım.

11) Son 5 dakikada bir kaşık limon suyunu ilave edelim ve ocağı kapatalım. 

12) Şerbet hazır olup ılıyınca soğuk tatlıya dökelim. 

13) Tatlınız soğuk, şerbetiniz ılık olursa hamurun çıtırlığı hiç kaybolmuyor..

14) Tatlının dinlenmesi için 3-4 saat bekletelim. O gün tamamını yapacak vaktimiz yoksa tatlıyı sarıp pişirip ertesi gün ılık şerbet döküp dinlendirelim. 


Hiç yorum yok :

BlogOkulu Gadgets