Bu pastayi esimin arkadaslari icin yapmistim, uzerini tamamen kakao ile kaplamak yerine dergilerden kestigim kuşe kagittan cikardigim cicek motifini pastanin uzerine yerlestirdim ve o sekilde suslememi tamamladim. kremsanti ile susleme yapmaktan cok daha kolay ve az vakit alici oldu :)
Pandispanya icin Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardagi toz seker
- 1 su bardagi sut
- yarim su bardagi siviyag
- 2 su bardagi un
- 3 yemek kasigi kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta
- 1 su bardagi seker
- 1 cay bardagi un
- 3 su bardagi sut
- 1 paket vanilya
- 2-3 yemek kasigi krem peynir (philadelphia cream cheese)
- 1 bardak yari yariya sicak su-sut karisimi
- 2-3 yemek kasigi kahve
- yumurta ve toz sekeri yaklasik 10 dakika cirpiyoruz. ben bu sefer annemin tavsiye ettigi yontemi kullanip en kucuk ocak gozunun en kisik derecesine karistirma kabimi koydum ve o isiyla cirptim,daha kabarik bir karisim elde ettim.
- yumurta ve seker kremsi bir gorunum elde edene kadar cirpalim ve yavas yavas yagi ilave edelim.
- ardindan sutu ilave edelim.
- bu sirada firinimizi 175 dereceye getirelim.kalan malzemeleri ayri bir kapta eleyelim ve azar azar karisimi cok sondurmeden en dusuk mikser seviyesinde 1 dakika cirpalim.
- cok fazla karismasina gerek yok cunku tahta veya silikon kasikla bir kez daha karistiralim.
- kelepceli kek kalibina bosalttigimiz karisimi 35-40 dakika sonra kontol edip firindan cikaralim.
- kekimiz sogurken kreamasini yapalim.
- vanilya ve krem peynir haric butun malzemeleri derin bir tencereye alip cirpma teliyle surekli karistirarak pisirelim.
- pisen kremaya vanilya ekleyelim.
- 5-10 dakika sonra iliyan kremamiza krem peynir ya da labne peyniri ilave edip eriye dek karistiralim ve tekrar sogumasini bekleyelim.
- bu sirada soguyan kekimizi iki parcaya bolelim.
- ust parcasi bombeliyse bicak yardimiyla biraz tiraslayip duz bir goruntu elde edelim.
- ilk parcayi alip servis yapacagimiz tabaga dikkatlice koyalim ve islatalim.
- arasina kremanin yarisini surup diger kek parcasiyla kapatalim.
- kalan sosu da keke gezdirip kalan kremayi uzerine surelim.
- yaptigimiz kagit sablonlari yerlestirip kekin uzerini kakao ile kaplayalim.
- sablonumuzu yavasca cikaralim. (ben uzerine bir miktar taze hindistan cevizi serptim.)
- dolapta bir gece bekleyen tiramisumuzu afiyetle yiyelim :)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder