24 Mayıs 2013 Cuma

Mantarlı Bohça Börek

3 ayların başlangıcıyla birlikte elhamdülillah ilk orucumuzu da tutmuş ve bu borekle iftarimizi yapmis olduk :) aksam yemegi menusu olarak dusundugum icin böreği peynir ve patates dışında bir içle yapmak istedim. Şehriye çorbasıyla güzel bir ikili oldular bence.. 


MALZEMELER: 
•1 çay bardağı süt
•1 çay bardağı su
•1 çay bardağı sıvıyağ
•1 çay kaşığı tuz
•1 yumurta ( beyazı sosa,sarısı üzerine )


•3 yufka
10 tane mantar
1 tane kuru soğan
•2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 tane yeşil biber
1 tane domates
•tuz,karabiber,kekik,fesleğen

YAPILIŞI :
Sos malzemelerini derin bir kâseye alıp blendırdan geçirelim.
İçini hazırlamak için önce soğanı küp küp doğrayıp yağda kavuralım.
Pembeleşen soğanlara biberleri doğrayıp ekleyelim. 
Jülyen doğradığımız mantarları ekleyerek yumuşayana kadar karıştırarak pişirelim. 
Domatesleri ekleyip 5 dakika daha orta ateşte karıştıralım. 
Ocağı kapatıp tüm baharatları ekleyelim.(Kuru fesleğenin mantara çok yakıştığını düşündüğüm için ekledim ama olmasa da olur.)
İç malzeme ılıyınca yufkalarımızı birer birer tezgaha açalım. 
Yufkanın 4 tarafını içe doğru katlayıp büyük bir kare elde edelim. 
9Artı şeklinde kesip 4 parça çıkaralım. 
Mantarlı içten 1er yemek kaşığı koyup bohça gibi kapatalım. 
10 Tüm yufkalar bitince bohçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye alıp yumurta sarısı sürelim. 
11 Çörekotu ve susam serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarsan kadar pişirelim. 

Hiç yorum yok :

BlogOkulu Gadgets