Sevgili Fatma hocamız ve canım arkadaşım Çağnur ablam için ilk kez denedim bu tarifi.. Pastane açmaları gibi lezzetli fakat tıpkı onlar gibi biraz yağlıydı :( ama bu tarif yine de özel misafirlerim için yapmak üzere favorilerim arasına girmiş bulundu.. Peynirli iç kullanmaktan bu aralar biraz sıkıldığım için kendi zeytin ezmemi de yapmış oldum.
MALZEMELER:
- 250 gr margarin
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tane yumurta ( beyazı hamura,sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı instant maya
- yarım çay bardağı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4,5 su bardağı un
- 1 konserve siyah çekirdeksiz zeytin
- 2-3 yemek kaşığı ricotta ( ya da krempeynir)
YAPILIŞI:
1 Erimiş margarinimizi,yumurtanın beyazını ve un hariç bütün malzemeleri derin bir kapta karıştırıyoruz. (Ben karıştırırken silikon spatula kullanıyorum,yapışıp kalmadığı için tahta kaşıktan daha kullanışlı.)
2 Unu eklerken önce spatulayla,hamur yoğunlaşınca da elimizle yoğurmaya devam ediyoruz.
3 Hamurunuzu oda sıcaklığında yarım 1 saat dinlendiriyoruz.
4 Zeytini rondonan geçirip peynirle karıştırıyoruz.
5 Dinlenmiş hamurumuzdan avuç içi kadar koparıp unlanmış tezgaha alıyoruz.
6 Oklavayla oval şekilde açıyoruz.
Zeytinli içten yayıyoruz.
7 Oval açtığımız hamuru aşağı kısmında 2 parmak boşluk bırakarak boyuna 3-4 çizik atıyoruz.
8 Verev biçimde rulo yapıyoruz.
9 O ruloyu da kendi etrafında dönderip yağlı kağıt serilmiş tepsiye alıyoruz.
10 Hamur bitene kadar devam ediyoruz.
11 Üzerlerine yumurta sarısı ve susam,çörekotu serpiyoruz.
12 Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarsan kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder