Artık Türkiye'ye gitmeye az bir zaman kaldı elhamdüllillah :) ben de gitmeden alışveriş yapmak yerine kilerimdeki malzemeleri kullanarak birşeyler yapmak istedim. Bunlardan biri de halamın meşhur kurabiyesi tahinli kurabiye oldu. Bu kurabiye uzun zaman bozulmuyormuş hatta 2-3 gün sonra lezzeti daha bir güzeldi..
MALZEMELER:
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı tahin
- 200 gr yumuşamış margarin
- 1 yumurta (sarısı hamura beyazı üstüne)
- 1 paket vanilya
- 3,5 su bardağı un
- Rondolanmış ceviz
YAPILIŞI:
1 Un hariç bütün malzemeleri margarin içinde eriyip homojenize olana kadar yoğuralım.
2 Azar azar un ilave ederek şekil verilecek kıvamda yumuşak bir hamur elde edelim.
3 Fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım.
4 Hamurdan mandalina büyüklüğünde koparıp hafif yassı yuvarlaklar yapalım.
5 Yumurta akı ve ceviz içini geniş kâselere alalım ki hem dağılmasın hem batırmak kolay olsun.
6 Şekil verdiğimiz yuvarlakların bir yüzünü önce yumurta akına sonra cevize bulayalım.
7 Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıp yaklaşık 20 dakika pişirelim.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder