30 Haziran 2013 Pazar

Ahududu / Raspberry Reçeli



Pineapple ve blueberry'den sonra tropik meyvelerden raspberry reçelini de denedim geçenlerde.. Ben tadı ekşimsi meyveleri çok seviyorum rasberry de vişne gibi hafif nuz lezzetli bir reçel oldu..Tatil dönüşü bulamayabilirim diye yapıp reçel hazırlıklarından bir kısmını  bitirmiş oldum. Zeynep ve Hacer ablalarla gitmeyi çok istediğimiz strawberry farma gidip organik çilekle reçel yapamadık ama olsun :)) 

MALZEMELER:

• 2 su bardağı raspberry
• 2 su bardağı şeker
• 2-3 damla limon suyu 

YAPILIŞI: 

Raspberryleri yıkayıp suyunu iyice süzdürelim. 
Kuru bir çelik tencereye alalım ve üzerine şekeri serpelim. 
Bir gece buzdolabında bu şekilde bekletelim.
4 Ertesi gün şeker tam erimediyse yarım çay bardağı su ilave edip şeker eriyinceye kadar kısık ateşte daha sonra da yüksek ateşte kaynatalım. 
Kaynarken arada bir karıştıralım ve kefini alalım. 
6 yaklaşık 20 dakika sonra kıvamını kontrol edip limon suyunu ilave edelim. 5-6 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım. 
Kıvamına geldiğinde sıcakken temiz ve kuru kavanozlara koyup kapağı açık olarak bekletelim. ( ben tozlanmaması için soğuyana kadar üzerine yağlı kağıt kapatıyorum. )
Soğuyunca ağzını kapatıp buzdolabına koyalım. 

KIVAMINI ANLAMAK İÇİN ;

• 1 damla tırnağınıza damlatınca dağılmıyorsa

• Soğuk su dolu bir bardak veya kâseye bir damla akıttığınızda dağılmadan dibe çöküyorsa

• Reçeli kaynatmadan evvel buzluğa koyduğumuz geniş bir tabağa kaynamaya başlayan reçelden bir damla damlattığınızda şekli bozulmadan kalıyorsa reçeliniz olmuş demektir.

Hiç yorum yok :

BlogOkulu Gadgets