MALZEMELER:
• 2 su bardağı raspberry
• 2 su bardağı şeker
• 2-3 damla limon suyu
YAPILIŞI:
1 Raspberryleri yıkayıp suyunu iyice süzdürelim.
2 Kuru bir çelik tencereye alalım ve üzerine şekeri serpelim.
3 Bir gece buzdolabında bu şekilde bekletelim.
4 Ertesi gün şeker tam erimediyse yarım çay bardağı su ilave edip şeker eriyinceye kadar kısık ateşte daha sonra da yüksek ateşte kaynatalım.
5 Kaynarken arada bir karıştıralım ve kefini alalım.
6 yaklaşık 20 dakika sonra kıvamını kontrol edip limon suyunu ilave edelim. 5-6 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım.
7 Kıvamına geldiğinde sıcakken temiz ve kuru kavanozlara koyup kapağı açık olarak bekletelim. ( ben tozlanmaması için soğuyana kadar üzerine yağlı kağıt kapatıyorum. )
8 Soğuyunca ağzını kapatıp buzdolabına koyalım.
KIVAMINI ANLAMAK İÇİN ;
• 1 damla tırnağınıza damlatınca dağılmıyorsa
• Soğuk su dolu bir bardak veya kâseye bir damla akıttığınızda dağılmadan dibe çöküyorsa
• Reçeli kaynatmadan evvel buzluğa koyduğumuz geniş bir tabağa kaynamaya başlayan reçelden bir damla damlattığınızda şekli bozulmadan kalıyorsa reçeliniz olmuş demektir.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder