28 Haziran 2013 Cuma

Yaz Pastası - Rokoko


Annem küçükken yapardı bu pastayı ve biz de büyük bi zevkle yerdik :)) sonra hayatımıza o kadar çok katkı maddesi,o kadar çok hazır gıda girdi ki bu sade pastalar malesef bizi kesmez oldu :/ haziranın bitimine birkaç gün kala sıcağı yeni yeni hissetmeye başladığımız Connecticut'ta bu pasta serin ve kolay bir seçenek oldu. :) 

MALZEMELER:

• 2 poşet kremşanti
• 1,5 su bardağı süt
• 1/4 su bardağı kırmızı pancar suyu veya kürdan uyucla kırmızı gıda boyası 
• Kışın haşlanmış pancar suyunun bir kısmını dökmeyip buzluğa koymuştum,kek ve kremşantilere çok güzel renk veriyor.
• 1 paket sade veya kakaolu bisküvi 
• Yarım çay bardağı damla çikolata
• Yarım çay bardağı kuru meyve
• Yarım çay bardağı taze hindistan cevizi rendesi 
• Badem
• Bir çay bardağı iri doğranmış çilek ve seftali
• 1 paket vanilya
• Hazır meyve sosu (kenton) 

YAPILIŞI:

Kremşanti,pancar suyu ve soğuk sütü mikserle iyice çırpalım. 
Gıda boyası kullanacaksak 1/4 su bardağı daha süt ilave edelim. 
Bisküvileri çok ezmeden kırıp kremşantiye ekleyelim. 
Kalan diğer malzemeleri de ekleyip spatulayla ezmeden karıştıralım. 
Derin bir kâseyi streçle kaplayalım ve hazırladığımız karışımı bu kâseye aktaralım. 
Artarsa benim ekmek ve keklerde severek kullandığım kare pişirme kalıbı gibi herhangi bir kalıp kullanıp porsiyonluk olarak da hazırlayabilirsiniz. 
Bir gece buzlukta bekletelim. 
Meyve sosunu yapıp soğutalım. 
Servisten hemen önce pastamızı buzluktan çıkaralım. 
10 Çilek ve meyve sosuyla süslediğimiz pastamız servise hazır :)

Hiç yorum yok :

BlogOkulu Gadgets