Annem küçükken yapardı bu pastayı ve biz de büyük bi zevkle yerdik :)) sonra hayatımıza o kadar çok katkı maddesi,o kadar çok hazır gıda girdi ki bu sade pastalar malesef bizi kesmez oldu :/ haziranın bitimine birkaç gün kala sıcağı yeni yeni hissetmeye başladığımız Connecticut'ta bu pasta serin ve kolay bir seçenek oldu. :)
MALZEMELER:
• 2 poşet kremşanti
• 1,5 su bardağı süt
• 1/4 su bardağı kırmızı pancar suyu veya kürdan uyucla kırmızı gıda boyası
• Kışın haşlanmış pancar suyunun bir kısmını dökmeyip buzluğa koymuştum,kek ve kremşantilere çok güzel renk veriyor.
• 1 paket sade veya kakaolu bisküvi
• Yarım çay bardağı damla çikolata
• Yarım çay bardağı kuru meyve
• Yarım çay bardağı taze hindistan cevizi rendesi
• Badem
• Bir çay bardağı iri doğranmış çilek ve seftali
• 1 paket vanilya
• 1 paket vanilya
• Hazır meyve sosu (kenton)
YAPILIŞI:
1 Kremşanti,pancar suyu ve soğuk sütü mikserle iyice çırpalım.
2 Gıda boyası kullanacaksak 1/4 su bardağı daha süt ilave edelim.
3 Bisküvileri çok ezmeden kırıp kremşantiye ekleyelim.
4 Kalan diğer malzemeleri de ekleyip spatulayla ezmeden karıştıralım.
5 Derin bir kâseyi streçle kaplayalım ve hazırladığımız karışımı bu kâseye aktaralım.
6 Artarsa benim ekmek ve keklerde severek kullandığım kare pişirme kalıbı gibi herhangi bir kalıp kullanıp porsiyonluk olarak da hazırlayabilirsiniz.
7 Bir gece buzlukta bekletelim.
8 Meyve sosunu yapıp soğutalım.
9 Servisten hemen önce pastamızı buzluktan çıkaralım.
10 Çilek ve meyve sosuyla süslediğimiz pastamız servise hazır :)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder