Evliliğimizin ilk aylarında bir irmik helvası girişimim olmuş fakat şekerli bulgur pilavı kıvamında olması hasebiyle bir daha yapmamak üzere bu fikirden uzaklaşmıştım:)) Denediğim tarif tutmayınca bir daha denemem fakat geçenlerde canım feci halde tatlı çekti ve evde her zaman bulunabilecek malzemeler olduğu için bu tatlıyı bir daha yapmaya karar verdim. Artık başka tarife ihtiyacım kalmadı çünkü eşim ailede en güzel helva yapan yengesini bile geçtiğimi söyledi :)))
MALZEMELER:
- 125 gr tereyağı
- 1 dolu çay bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı su
- 1.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı pekmez
- file badem
YAPILIŞI:
1 Tereyağını geniş ve çelik bir tencereye alalım. orta ısıya getirelim.
2 Tereyağ erirken bir başka tencereye su ve şekeri koyup kaynamaya bırakalım.
3 Erimiş tereyağa un ve irmiği ilave edelim.
4 Kavrulup rengi değişinceye kadar orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirelim.
5 Şerbetimiz 3-4 dakika kaynadıktan sonra içine süt ve pekmezi ilave edelim ve hala kavrulmakta olan irmik tenceresine dikkatlice boşaltalım. Şerbeti çok fazla kaynatmayalım.
6 Kavrulan irmiğimiz birkaç dakika içinde şerbeti tamamen çekip helva kıvamına gelince ocağı kapatıp 10-15 dakika dinlenmeye bırakalım.
7 Ilıdıktan sonra dondurma kaşığıyla şekil verelim.
8 Servis yapmadan önce tereyağında kavrulmuş bademle ve iç fıstıkla servis edebiliriz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder