21 Haziran 2013 Cuma

Hatay Usulü Kısır

Yazın misafir menusunun vazgecilmezi kısırdır bence..hele de nane ve reyhan gibi taze yesilliklerle şenlendiyse mide ağrısı cekmeye de razı olur insan :) hatta hazırsa ve henuz yenilmediyse o koku istah kabartir guzel ablamiz guleser ablanin guzel sohbetini bile dinleyemez olursunuz :)

MALZEMELER:

  • 7 cay bardagi siyah koftelik bulgur
  • 2 su bardagi sicak su
  • 1 su bardagi zeytinyagi
  • 2 yemek kasigi biber salcasi (yoksa domates salcasi)
  • sumak eksisi ( yoksa nar eksisi )
  • tuz,karabiber,kirmizi biber,kekik,kimyon
  • limon
  • 1 demet taze sogan
  • 1 demet maydanoz
  • 3-4 dal taze nane
  • 3-4 dal taze reyhan
  • marul
  • 3-4 domates
  • tursu 


YAPILISI:
  1. bulguru derin bir kaseye alip uzerine sicak su gezdiriyoruz.
  2. uzerini bir tabakla veya strec filmle kapatip yaklasik yarim saat oda isisinda sismesini bekliyoruz.
  3. dokundugumuzda hala kuruysa biraz daha su ilave edip yumusamasini sagliyoruz.
  4. bir limonu kabuklu bir sekilde dilimlere bolup bulgurun icine atiyoruz.
  5. salca ve baharatlari ekleyip dilimledigimiz limonlarla beraber iyice yoguruyoruz.
  6. yogurma islemi bitince limonlari cikartiyoruz.
  7. salatalik malzemlerimizi de ekliyoruz.
  8. baharat miktarini tekrar gozden gecirip zeytinyagini ilave ediyoruz.
  9. burda dikkat etmemiz gereken en onemli nokta yagi doktukten sonra fazla karistirmamak.
  10. cunku bu esnada yogurmaya devam edersek bulgur yagi icine cekmeye devam edecektir bu da kisirin hem sulu lezzetini azaltacak hem de salata malzemelerinin diriligini kaybetmesine yol acacaktir.












Hiç yorum yok :

BlogOkulu Gadgets