Yazın misafir menusunun vazgecilmezi kısırdır bence..hele de nane ve reyhan gibi taze yesilliklerle şenlendiyse mide ağrısı cekmeye de razı olur insan :) hatta hazırsa ve henuz yenilmediyse o koku istah kabartir guzel ablamiz guleser ablanin guzel sohbetini bile dinleyemez olursunuz :)
MALZEMELER:
YAPILISI:
MALZEMELER:
- 7 cay bardagi siyah koftelik bulgur
- 2 su bardagi sicak su
- 1 su bardagi zeytinyagi
- 2 yemek kasigi biber salcasi (yoksa domates salcasi)
- sumak eksisi ( yoksa nar eksisi )
- tuz,karabiber,kirmizi biber,kekik,kimyon
- limon
- 1 demet taze sogan
- 1 demet maydanoz
- 3-4 dal taze nane
- 3-4 dal taze reyhan
- marul
- 3-4 domates
- tursu
YAPILISI:
- bulguru derin bir kaseye alip uzerine sicak su gezdiriyoruz.
- uzerini bir tabakla veya strec filmle kapatip yaklasik yarim saat oda isisinda sismesini bekliyoruz.
- dokundugumuzda hala kuruysa biraz daha su ilave edip yumusamasini sagliyoruz.
- bir limonu kabuklu bir sekilde dilimlere bolup bulgurun icine atiyoruz.
- salca ve baharatlari ekleyip dilimledigimiz limonlarla beraber iyice yoguruyoruz.
- yogurma islemi bitince limonlari cikartiyoruz.
- salatalik malzemlerimizi de ekliyoruz.
- baharat miktarini tekrar gozden gecirip zeytinyagini ilave ediyoruz.
- burda dikkat etmemiz gereken en onemli nokta yagi doktukten sonra fazla karistirmamak.
- cunku bu esnada yogurmaya devam edersek bulgur yagi icine cekmeye devam edecektir bu da kisirin hem sulu lezzetini azaltacak hem de salata malzemelerinin diriligini kaybetmesine yol acacaktir.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder