21 Haziran 2013 Cuma

Fırında Kabak


Tarifi Cahide Jibek'in hafif ve pratik kabak oturtma yemeğinden esinlenerek yaptım.. Tabi evde hangi malzeme varsa ona göre bi kaç düzenlemeyle ;)

MALZEMELER:

  • 4 tane büyük kabak
  • 300 gr. Kıyma
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 büyük yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 3 diş sarmısak
  • Karabiber,tuz,kekik
  • Sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kase sıcak su


YAPILIŞI:

  1. Kabakları boyuna ince dilimlere ayırıp üzerlerini fırçayla hafifçe yağlayalım. 
  2. Tost makinesini orta ısıya getirip tüm kabakları pişirelim. 
  3. Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayıp soteleyelim. 
  4. İnce kıyılmış biberleri ekleyelim. 
  5. Kıymayı da ilave edip pişirelim. 
  6. Pişince ocağı kapatıp tuz ve karabiberi ekleyelim. 
  7. Yuvarlak borcama kabak ve kıymayı 2 kerede dizelim. En üste halka dilimlediğimiz domatesleri ekleyelim. 
  8. Su,kekik ve salçayı bir kâsede karıştırıp kaşık yardımıyla yemeğimize gezdirelim. 
  9. Folyoyla kapladığımız yemeğimizi önceden ısıtılmış 250 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.
  10. Son 5 dakika folyoyu açıp tekrar fırına verelim. Pişince pirinç pilavı ile servis edelim. 

Hiç yorum yok :

BlogOkulu Gadgets