Tarifi Cahide Jibek'in hafif ve pratik kabak oturtma yemeğinden esinlenerek yaptım.. Tabi evde hangi malzeme varsa ona göre bi kaç düzenlemeyle ;)
MALZEMELER:
- 4 tane büyük kabak
- 300 gr. Kıyma
- 2 tane kuru soğan
- 1 büyük yeşil biber
- 3 adet domates
- 3 diş sarmısak
- Karabiber,tuz,kekik
- Sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 kase sıcak su
YAPILIŞI:
- Kabakları boyuna ince dilimlere ayırıp üzerlerini fırçayla hafifçe yağlayalım.
- Tost makinesini orta ısıya getirip tüm kabakları pişirelim.
- Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayıp soteleyelim.
- İnce kıyılmış biberleri ekleyelim.
- Kıymayı da ilave edip pişirelim.
- Pişince ocağı kapatıp tuz ve karabiberi ekleyelim.
- Yuvarlak borcama kabak ve kıymayı 2 kerede dizelim. En üste halka dilimlediğimiz domatesleri ekleyelim.
- Su,kekik ve salçayı bir kâsede karıştırıp kaşık yardımıyla yemeğimize gezdirelim.
- Folyoyla kapladığımız yemeğimizi önceden ısıtılmış 250 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.
- Son 5 dakika folyoyu açıp tekrar fırına verelim. Pişince pirinç pilavı ile servis edelim.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder