Condensed milk'i kesfettigimden beri onu sadece bir kac tarifte kullanma firsatim olmustu.. evde de yapilabildigini ancak Turkiye'de cok pahali olmasi bir yana bulunamama ihtimalinin de bir hayli yuksek olmasindan dolayi Amerika'da cok ucuz olan bu guzel nimetle yapilacak yeni seyler ariyordum ki bu dondurma tarifi cikti karsima.. bu ilk dondurma yapisim oldugu icin tarife sadik kaldim ama daha sonraki yapışımda tarife bi kaç değişiklik yaparak devam ettim..
MALZEMELER:
- 1 konserve kutusu condensed milk (yaklasik 400 gr )
- 1 su bardagi sut
- 1 su bardagi krema ( price rite'ta bulunan tuscon heavy cream )
- 1/2 su bardagi bitter cikolata ( yaklaşık 80 gr )
- 3 dolu kasik kakao
- 1 kahve fincani telvesiz kaynamis turk kahvesi (ben 1 dolu yemek kasigi kahve ile pisirdim. )
- 2 dolu yemek kasigi misir nisastasi
- 2 yemek kasigi soguk su
- 1 cimdik tuz
YAPILISI:
- Condensed milk,krema ve sutu celik tencereye alarak orta ateste tel cirpiciyla karistirarak pisiriyoruz.
- O sirada kahveyi de ocagin diger tarafina alip pisirebiliriz.
- Fokurdamaya baslayinca ocaktan alip cikolata,kakao,tuz ve kaynamis kahveyi ilave edip cikolata eriyene kadar karistiriyoruz.
- Misir nisastasini da soğuk suyla karistirip ilave ediyoruz.
- Tencereyi tekrar ocaga alip puding kivamina gelinceye kadar pisiriyoruz.
- Buzlukta donduracagimiz tercihen kapakli kaba bu karisimi bosaltiyoruz.
- Soguyana kadar -yaklasik 1 saat- oda isisinda bekletiyoruz.
- Sonra kapagini kapatip buzdolabının alt kısmında 2-3 saat sogutuyoruz.
- Soguyunca kaymak bağlayan yüzeyi kaybetmek için bir kac kez karistirip buzluga aliyoruz ve bir gece bekletiyoruz.
- Ertesi gun bu sekilde veya hazir karamel soslariyla servis edebiliriz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder