10 Haziran 2013 Pazartesi

Çilekli Cheesecake

bu ozel keki benim icin cok ama cok kiymetli Fatima ablam icin yapmistim.. aslinda "abla" sifati onun yasi icin fazla, bilgisi icin az kalir desem yeridir.. benim icin onla bulusmak,onla konusmak inanilmaz keyifli bir sey.. saatler bitmese de biraz daha muhabbet etsek,esler az daha otursa iki kelam daha konussak diye dort gozle bekledim ama saatler su gibi akip gecti :( muhabbetimizden geriye ise bulustugumuz gunden beri esimle birbirimize anlatmayi bitiremedigimiz hatice ebrar ve aysenur kaldi :):) a bir de hazirladigim ikramlar :):) iste bu cheesecake de onlardan bir tanesi..

MALZEMELER:

• 1 paket yulaflı ya da pötibör bisküvi
• 2 yemek kaşığı tereyağ
• 1 paket krem peynir
• 1 su bardağı ricotta cheese
• 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
• 4 yemek kaşığı un
• 2 yumurta
• 1 paket vanilya
• 1 kase çilek
• 1 paket vişne jölesi

YAPILIŞI:
Peynir ve yumurtaları en az bir saat oda ısısına gelinceye kadar bekletelim. 
Bu sırada bisküvileri rondodan geçirip mikrodalgada eritmiş olduğumuz tereyağıyla iyice karıştıralım. 
Bu karışımı kelepçeli kek kalıbına boşaltıp önce elimizle sonra geniş tabanlı bir bardağın altıyla iyice bastıralım.
Kek kalıbımızı alttan beri alüminyum folyoyla sarıp su doldurduğumuz başka bir tepsiye oturtalım. 
Fırınımızı 175 f ye getirelim. 
Derin karıştırma kabına krem peynir,ricotta ve şekeri alıp mikserin en düşük devrinde karıştıralım. 
Şeker ve peynirler homojenize olduğunda pişerken kekte kabarcıklar oluşmaması için karıştırmayı bırakalım. 
Un ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım. 
Yumurtaları tek tek kırıp her seferinde cok az karıştıralım.
10 Karışımı kelepçeli kalıba boşaltalım.
11 Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirelim. 
12 45 dakika sonra fırını açıp kontrol edelim, kalıbı salladığımızda kenarları sert ortası cıvık gibiyse olmuş demektir. 
13 Fırını kapatıp kapağını çok az aralık bırakarak keki içinde soğuyana kadar bekletelim.
14 Sosu için çilekleri kesip üzerine yerleştirelim. 
15 Jölemizi tarife göre yapıp biraz ılıdığında çileklerin üzerine gezdirelim. (Ben geçenlerde Türk markette rastladığım Kentonun helal sertifikalı jölesini kullandım.)
16 Süslediğimiz keki buzdolabında 1 gece bekletip servis yapalım. 

Hiç yorum yok :

BlogOkulu Gadgets