10 Haziran 2013 Pazartesi

Karamel Soslu Etimek Tatlısı


MALZEMELER: 
• 1 paket tuzsuz etimek

Şerbet için Malzemeler:
• 1.5 bardak şeker 
• 2 bardak su

Muhallebi için Malzemeler:
• 5 su bardağı süt
• 1 su bardağı şeker
• 3 yemek kaşığı buğday nişastası
• 1 su bardağından eksik un (un ve nişasta toplam 1 silme su bardağı olacak)
• 2 kaşık tereyağ
• 1 paket vanilya
• 2 tane damla sakızı veya 1 yemek kaşığı muzlu puding tozu 


YAPILIŞI: 

1 Su ve şekeri kaynatıp borcama dizmiş olduğumuz etimeklerin üzerine sıcakken eşit bir şekilde dökelim. 
2 Muhallebi için tereyağ ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye alıp kaynayıncaya kadar pişirelim. 
3 Birkaç dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyelim. 
4 Ara sıra karıştırıp ılıyınca etimeklerin üzerine yayalım.
5 Borcamı buzdolabında bir kaç saat soğuttuktan sonra bir paket kaymak tadında kremşantiyi çırpıp tatlının üzerine yayalım ve tekrar buzdolabında soğutalım. 
6 Tatlıyı dilimleyip üzerine karamel sos ve Antep fıstığı gezdirerek servis yapalım.  

Karamel Sos Yapımı ;

• 1 çay bardağı şekeri sıvılaşıncaya kadar eritelim. 
• Üzerine yarım bardak su koyup kaynatalım. 
• 1,5 kaşık nişastayı  1 su bardağı suda eritelim. 
• Üzerine döküp tekrar kaynatalım. 
• İsteğe göre pişince 1 paket vanilya ekleyelim. 

Hiç yorum yok :

BlogOkulu Gadgets