MALZEMELER:
• 1 paket tuzsuz etimek
Şerbet için Malzemeler:
• 1.5 bardak şeker
• 2 bardak su
Muhallebi için Malzemeler:
• 5 su bardağı süt
• 1 su bardağı şeker
• 3 yemek kaşığı buğday nişastası
• 1 su bardağından eksik un (un ve nişasta toplam 1 silme su bardağı olacak)
• 2 kaşık tereyağ
• 1 paket vanilya
• 2 tane damla sakızı veya 1 yemek kaşığı muzlu puding tozu
YAPILIŞI:
1 Su ve şekeri kaynatıp borcama dizmiş olduğumuz etimeklerin üzerine sıcakken eşit bir şekilde dökelim.
2 Muhallebi için tereyağ ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye alıp kaynayıncaya kadar pişirelim.
3 Birkaç dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyelim.
4 Ara sıra karıştırıp ılıyınca etimeklerin üzerine yayalım.
5 Borcamı buzdolabında bir kaç saat soğuttuktan sonra bir paket kaymak tadında kremşantiyi çırpıp tatlının üzerine yayalım ve tekrar buzdolabında soğutalım.
6 Tatlıyı dilimleyip üzerine karamel sos ve Antep fıstığı gezdirerek servis yapalım.
Karamel Sos Yapımı ;
• 1 çay bardağı şekeri sıvılaşıncaya kadar eritelim.
• Üzerine yarım bardak su koyup kaynatalım.
• 1,5 kaşık nişastayı 1 su bardağı suda eritelim.
• Üzerine döküp tekrar kaynatalım.
• İsteğe göre pişince 1 paket vanilya ekleyelim.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder