MALZEMELER:
• 4 patates
• 1-2 yemek kaşığı süt
• 1,5 su bardağı süzme yoğurt
• 2 diş sarımsak
• 2-3 yemek kaşığı mayonez
Süslemek için:
• Maydanoz
• Havuç
• 1 yemek kaşığı biber salçası
YAPILIŞI:
1 Patatesleri haşlayıp soyalım.
2 Ilıkken tuz ve süt ekleyelim, püre haline getirip hafif yağlanmış borcama yayalım.
3 Yoğurdu sarımsaklayalım.mayonezle karıştırıp patatesin üzerine yayalım.
4 Salçayı biraz yağ ile tavada kızdıralım.
5 Bir çay bardağı sıcak suyla karıştırmaya devam edip sos haline getirelim.
6 Maydanoz havuç ve sos ile süslediğimiz salatamızı ılıkken servis yapalım.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder