• 1 çay bardağı süt
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 2 yumurta ( birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
• 250 gr tereyağ veya margarin
• 4-5 bardak un
• 4 tatlı kaşığı şeker
• 1 silme tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı kuru maya
• Beyaz peynir
• Maydanoz
• Çörekotu
YAPILIŞI :
1- Süt,sıvıyağ,yumurtaları ve daha sonra oda ısısında yumuşamış margarin,un,tuz,şeker ve mayayı sırasıyla ekmek yapma makinasının haznesine yerleştirelim.
2- Makinayı hamur yoğurma ayarında ( benimki 1,5 saat ) çalıştıralım.
3- İlk 10 dakikadan sonra margarin erimemişse spatula yardımıyla karıştıralım ve un yeterli gelmemişse ilave edelim.
4- Sürenin sonunda istediğimiz mayalanma gerçekleşmemişse makinayı tekrar çalıştırmadan hamur kabarana kadar içinde bekletelim.
5- Hamur mayalanınca unlanmış tezgaha alalım ve 4-5 dakika yoğurup bezelere ayıralım.
6- Her bir bezeyi yuvarlayıp hazırlayalım.
O sırada peynirli harcımızı hazırlayalım ve fırınımızı 200 dereceye (400 f ) ayarlayalım.
7- Bezeleri el ayamızın alt kısmıyla bastırarak açalım.
8- Peynirli harçtan koyup hamurun kenarlarını baş barmağımızın avuç hizası kısmıyla sıkıştıralım ve kapatalım. (Fazla bastırmayalım.)
9- Tüm bezeler bittiğinde vaktimiz varsa tepside biraz daha dinlendirelim.
10- Yumurta sarısına 1 tutam şeker ve 1 çay kaşığı yoğurt katıp karıştıralım.
11- Bu şekilde poğaçalarımızın üstü hem daha güzel kızaracak hem de daha parlak olacaktır.
12- Çörekotu da serpelim ve 25-30 dakika pişirelim.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder