9 Kasım 2013 Cumartesi

Zeytinyağlı Kuru Dolması




MALZEMELER : 

• 30-35 tane kuru 
• 4 soğan (küçükse 5 soğan)
• 1 su bardağı zeytinyağı
• 1.5 su bardağı pirinç
• 3 su bardağı kaynar su 
• 1 çorba kaşığı biber salçası
• 2 çorba kaşığı domates salçası 
• 2 çorba kaşığı sumak ekşisi
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 
• 4 yemek kaşığı kuru nane 
• 2 yemek kaşığı şeker
• Tuz 

YAPILIŞI: 

1) Soğanların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım. 
2) Zeytinyağını kızdırıp soğanları kavuralım.
3) Pirinci yıkayıp süzelim. 
4) Biber,domates salçası,pirinç ve baharatları ilave edip 1-2 dakika daha kavuralım. 
5) 1 su bardağı sıcak su ekleyip kapağı kapalı olarak demlendirelim. 
6) Kuruları kaynayan suda haşlayıp 5 dakika sonra süzgece alalım.  
7) Suyu süzülen kuruları 2 parmak boşluk bırakarak doldurup geniş bir tencereye birinin önü diğerinin arkasına gelecek şekilde dizelim. 
8) Dolmaların üzerine bir tabak koyup 2 su bardağı sıcak su ekleyelim. 
9) Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika daha pişirelim. 
10) Dolmalar soğuduktan sonra ayrı bir tabağa alıp servis edelim. 

Hiç yorum yok :

BlogOkulu Gadgets