• 30-35 tane kuru
• 4 soğan (küçükse 5 soğan)
• 1 su bardağı zeytinyağı
• 1.5 su bardağı pirinç
• 3 su bardağı kaynar su
• 1 çorba kaşığı biber salçası
• 2 çorba kaşığı domates salçası
• 3 su bardağı kaynar su
• 1 çorba kaşığı biber salçası
• 2 çorba kaşığı domates salçası
• 2 çorba kaşığı sumak ekşisi
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
• 4 yemek kaşığı kuru nane
• 4 yemek kaşığı kuru nane
• 2 yemek kaşığı şeker
• Tuz
YAPILIŞI:
YAPILIŞI:
1) Soğanların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım.
2) Zeytinyağını kızdırıp soğanları kavuralım.
3) Pirinci yıkayıp süzelim.
5) 1 su bardağı sıcak su ekleyip kapağı kapalı olarak demlendirelim.
6) Kuruları kaynayan suda haşlayıp 5 dakika sonra süzgece alalım.
7) Suyu süzülen kuruları 2 parmak boşluk bırakarak doldurup geniş bir tencereye birinin önü diğerinin arkasına gelecek şekilde dizelim.
8) Dolmaların üzerine bir tabak koyup 2 su bardağı sıcak su ekleyelim.
9) Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika daha pişirelim.
10) Dolmalar soğuduktan sonra ayrı bir tabağa alıp servis edelim.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder