MALZEMELER :
• 1 tane patlıcan ( devasa amerika patlıcanları bu yemekte çok işe yarıyor :))
• Kızartmak için sıvıyağ
• 1 kase pirinç
• 200 gr kuşbaşı et
• 1 büyük boy soğan
• 1 tane biber
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 orta boy domates
• Tuz
• Kırmızı biber
• Karabiber
YAPILIŞI:
1) Eti düdüklü tencereye alıp üzerine 2,5 kase sıcak su gezdirelim.
2) Patlıcanları alacalı soyup çok kalın olmayacak şekilde uzun uzun dilimleyelim.
3) Kızdırılmış yağda kızartalım.
4) Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çekelim.
5) Soğanı ve biberi ince ince kıyalım.
Tereyağ ve sıvıyağ koyduğumuz tencerede kavuralım.
6) Pişen etimizi ve salçayı ekleyelim.
7) En son domatesi ve baharatlarını ilave edip domatesler yumuşayıncaya kadar soteleyelim.
8) Haşladığımız etin suyuyla önceden ıslattığımız pirinci pilav yapalım.
9) Çukur bir kaba patlıcanları kenarlarından sarkacak şekilde dizelim.
10) Hazırladığımız soteyi ve son olarak pilavı kaba ekleyip sarkan patlıcanları üzerine kapatalım.
11) Düz bir tabağa ters çevirelim ve servis edelim.
12) Bu pilava sebzeli mercimek çorbası da çok yakışıyor :)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder