4 Aralık 2013 Çarşamba

Kurutulmuş Fasülye Yemeği


Bu aralar salçalı sulu yemekler yapmak pek içimden gelmiyordu. Ta ki kilerimi açıp orada unuttuğum kurutulmuş fasülyeleri görene kadar :) canım babanem yazın bağda kuruttuğu bu mis gibi fasülyelerden bana da biraz vermişti. hafif zaten götürürsün diye diye valiz hakkımızı yiyeceklerle doldurmuştuk :) Türkiye'ye kesin dönüş yaptığımda inşallah kendi evim için bol bol isteyeceğim bu fasülyeden, çünkü tadı harika oldu. Dondurulmuş veya konserve bulabildiğim şu günlerde bu fasülye bana yalnız muhteşem bir lezzet tattırmadı aynı zamanda o telaşlı,güzel yaz günlerimi de hatırlatmış oldu.. Rabbim her mevsimi güzel yaratmış ama ben yaz denince bile içi ısınanlardanım sanırım ;) 


MALZEMELER : 

• 1 su bardağı kurutulmuş fasülye
• 1 orta boy soğan
• 2 kaşık domates salçası
• 1 orta boy domates
• 1 küçük diş sarımsak
• Sıvıyağ
• Tereyağ
• Tuz 
• Kırmızı biber
• Karabiber
  
YAPILIŞI : 
 
1) Fasülyeyi tencereye alıp üzerini aşacak kadar suyla yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. 
2) Yağı kızdırıp yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı kavuruyoruz. 
3) Salçayı ekliyoruz. 
4) Haşlanmış fasülyeyi de ekleyip bir kaç dakika çeviriyoruz. 
5) Küp küp doğradığımız domatesi ekleyip yaklaşık 2 su bardağı sıcak su ilave ediyoruz.
6) Düdüklünün kapağını kapatıyoruz ve yarım saat sonra piştiyse ocağı kapatıp düdüklüyü dikkatlice açıyoruz ve baharatlarını ekleyip servis ediyoruz. 



Hiç yorum yok :

BlogOkulu Gadgets