• 2 yemek kaşığı sıvıyağ
• 1 orta boy soğan
• Tuz
• Karabiber
• Kırmızı biber
• Yarım paket makarna
Beşamel sos için;
• 2 yemek kaşığı tereyağ
• 2 yemek kaşığı un
• 2 su bardağı süt
• Yarım su bardağı su (veya makarnanın haşlanmış suyundan)
• 3 yumurta
YAPILIŞI :
1) Soğanı küçük küçük doğrayıp yağladığımız kızgın tavada kavuralım.
2) Kavrulan soğanlara ıspanakları ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim ve baharatlarını ekleyip ocağı kapatalım.
3) Makarnayı haşlayıp suyundan biraz ayıralım.
4) Beşamel sos için tereyağı kızdırıp unu ilave edelim.
5) Un kavrulunca sütü yavaş yavaş ekleyip tel çırpıcıyla sürekli karıştıralım.
2-3 dakika kaynayınca ocağı kapatıp tuz ve karabiberi ekleyelim.
6) Biraz soğuyunca 3 yumurta ve makarna suyundan yarım bardak ekleyip karıştıralım.
7) Beşamel sosa makarna ve ıspanağı katıp karıştıralım ve borcama alalım.
8) Üzerine halka dilimlenmiş domates ve kaşar peyniri rendesi ekleyip 250 derece fırında kızarana kadar pişirelim. (15-20 dakika)
9) Sıcakken yoğurtla birlikte servis edelim.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder