MALZEMELER:
Dışı için:
1 kase yağsız kıyma
2,5 kase ince beyaz bulgur
Su
Tuz
1 çay bardağı tel şehriye
1 yumurtanın beyazı
İç Malzemesi için:
200 gr yağlı kıyma
4-5 soğan
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı küçük doğarmış ceviz
Tereyağ
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI :
- Bir gün önceden köftenin iç harcını yapıp buzdolabına koyarsak kolaylık olur. Bunun için ilk önce soğanları çok küçük kıyalım. Tereyağ ve zeytinyağı koyduğumuz tavayı kızdırıp soğanı ve kıymayı iyice kavuralım.
- Cevizi tereyağla ayrı bir tavada 3-4 dakika cok yakmadan kavuralım.
- İyice pişen kıymamıza altını kapattıktan hemen sonra ince kıyılmış maydanazu ve baharatları ekleyelim.
- Kıyma soguyunca cevizi de ekleyip ic harcimizi hazir edelim.
- Tel şehriyeyi çukur bir kâseye alıp yumuşaması için üzerini asacak kadar soğuk su çekelim.
- kiyma makinasinda yagsiz kiymayi bir kere cektikten sonra bulgurla birlikte 2 kivamini bulmazsa 3 kere cekelim.tuzunu da atalim. (tuz az olmamali..)
- bulguru azar azar ilave ederken su da eklemeyi unutmayalim.
- son kez cekerken sehriyeyi ve yumurtayi ilave edelim.
- hamurumuzu biraz da elimizle yogurduktan sonra mandalina buyuklugunde parcalar koparip elimizle derinlemesine acalim.
- icine cay kasigi yardimiyla hazirladigimiz harctan koyup kapatalim.
- kofteleri kaynamis tuzlu suya yavasca birakalim.
- 5-6 dakika sonra haslanmis koftelerimizi sicak sicak servis edelim.
- haslandiktan sonra kalan koftelerimizi diger gun cok az yaglanmis tavada cevirerek de isitabiliriz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder