25 Kasım 2013 Pazartesi

İçli köfte


MALZEMELER: 

Dışı için: 
1 kase yağsız kıyma
2,5 kase ince beyaz bulgur
Su
Tuz
1 çay bardağı tel şehriye
1 yumurtanın beyazı

İç Malzemesi için:
200 gr yağlı kıyma
4-5 soğan
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı küçük doğarmış ceviz 
Tereyağ 
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber


YAPILIŞI : 

  1. Bir gün önceden köftenin iç harcını yapıp buzdolabına koyarsak kolaylık olur. Bunun için ilk önce soğanları çok küçük kıyalım. Tereyağ ve zeytinyağı koyduğumuz tavayı kızdırıp soğanı ve kıymayı iyice kavuralım.
  2. Cevizi tereyağla ayrı bir tavada 3-4 dakika cok yakmadan kavuralım.
  3. İyice pişen kıymamıza altını kapattıktan hemen sonra ince kıyılmış maydanazu ve baharatları ekleyelim. 
  4. Kıyma soguyunca cevizi de ekleyip ic harcimizi hazir edelim.
  5. Tel şehriyeyi çukur bir kâseye alıp yumuşaması için üzerini asacak kadar soğuk su çekelim. 
  6. kiyma makinasinda yagsiz kiymayi bir kere cektikten sonra bulgurla birlikte 2 kivamini bulmazsa 3 kere cekelim.tuzunu da atalim. (tuz az olmamali..)
  7. bulguru azar azar ilave ederken su da eklemeyi unutmayalim.
  8. son kez cekerken sehriyeyi ve yumurtayi ilave edelim.
  9. hamurumuzu biraz da elimizle yogurduktan sonra mandalina buyuklugunde parcalar koparip elimizle derinlemesine acalim.
  10. icine cay kasigi yardimiyla hazirladigimiz harctan koyup kapatalim.
  11. kofteleri kaynamis tuzlu suya yavasca birakalim.
  12. 5-6 dakika sonra haslanmis koftelerimizi sicak sicak servis edelim.
  13. haslandiktan sonra kalan koftelerimizi diger gun cok az yaglanmis tavada cevirerek de isitabiliriz.



Hiç yorum yok :

BlogOkulu Gadgets