MALZEMELER :
• 1 stick + 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ (125 gr)
• 1 su bardağı su
• 2 yemek kaşığı şeker
• 1 fiske tuz
• 1 tepeleme su bardağı un
• 3 yumurta
İç Dolgusu için ;
• 2,5 su bardağı süt
• 3 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı mısır nişastası
• 1 yumurta
• 1,5 çay bardağı şeker
• 1 kaşık Tuzsuz tereyağ
• 1 paket vanilya
Üzeri için ;
Hazır çikolata sos
Ayrıca kekevi sitesinden aldığım bu sos da yapılabilir :
• 2 bardak su
• 2 yemek kaşığı nişasta
• 2 yemek kaşığı kakao
• 1/2 su bardağı tozşeker
• 1/4 bardak çikolata damlası veya normal çikolata ( sosa istenilen kıvama göre daha fazla veya daha az su konulabilir )
YAPILIŞI :
1) Un ve yumurta hariç malzemeleri tencereye koyup orta ateşe alıyoruz.
2) Kaynayınca unu hızlıca ve bir anda boşaltıyoruz.
3) Ocağı kısıp un toparlanana kadar 4-5 dakika karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
4) Ilıyan hamura yumurtaları teker teker kırarak ve yedirerek mikserle iyice karıştırıyoruz.
5) Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamuru kaşık yardımıyla veya sıkma torbasıyla paylaştırıyoruz.
6) Önceden ısıtılmış 375 f de 40 dakika üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
7) Fırını kapatinca 10 dakika fırın kapağını aralık bırakarak profiterollerin kurumasını sağlıyoruz.
8) Krema için vanilya ve tereyağ haricindeki malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz.
9) Ocağı kapatınca tereyağı da ekleyip mikserle 3-4 dakika karıştırıyoruz.
10) Vanilyayı da ekleyip son kez karıştırıyoruz.
11) Soğuyunca sıkma torbasına alıp profiterolleri dolduruyoruz ve buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz.
12) Servisten hemen önce çikolata sosunu döküp sunuma hazır hale getiriyoruz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder