Ayva Amerika'da çok nadir bulunabilen bir meyve.. Benim gibi ayvasever biri de iki kıştır ayva hayali kuruyor, gören,duyan,satan bir yer olursa muhakkak haber verin diye arkadaşlara söylüyordum :)
Bu sene baktık tek benim değil kızımın da canı istemiş tatlı babası hemen Vernondaki Türk marketle konuşup ayvamızı buldu :) o gün ayvaları almaya gidemediğiniz için siparişi arkadaşlardan getirmelerini rica ettik :) hem benim hem de kalan ayvalarla arkadaşların gönlü olmuş,çok sevindim :) Rabbim kimseyi gördüğü günden geri koymasın.. Bi kaç tanesini meyve olarak yedim diğerlerine kıyamayıp tatlı yaptım. Bu tarif bana Amerika'da bir daha lazım olur mu bilinmez :) Türkiye'den girenler belki faydalanır hem ben de bu unutkanlığımla yıllar sonra unutmadan tatlımı yaparım diye yazayım dedim..
MALZEMELER :
• 6 ayva
• 6 çay bardağı şeker
• Kabuk tarçın
• Su
• Kırmızı gıda boyası ( ben wilton kullanıyorum )
YAPILIŞI :
1) Ayvaları soyup ikiye bölelim.
2) Çekirdek yuvalarını bıçakla oyalım.
3) Çekirdeklerini atmayıp geniş bir tencereye koyalım.
4) Ayvaları da oyuk kısımları üste bakacak şekilde tencereye dizelim.
5) Her bir yarıma yarım çay bardağı - yani 1/4 cup - şeker serpelim.
6) 1-2 ince kabuk tarçın ekleyelim.
7) Bir kâsede gıda boyasına soğuk su karıştırıp ayvaların yarısına gelecek şekilde su ilave edip kısık ateşte ayvalarımızı pişmeye bırakalım.
8) Ayvalar çatal girecek kadar yumuşayıp suyu yoğun bir kıvam alana kadar pişirelim.
9) Soğuyunca kaymak ve toz antep fıstığı ile servis yapalım.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder