15 Şubat 2013 Cuma

Cikolatali Kurabiye


Bu tarif biskremin evde yapilmis ikizi :) agizda dagilan ici cikolata dolgulu bu kurabiye cay sofralari icin bence guzel bir tarif olacaktir :) ayni zamanda bu kurabiyenin hamuruyla nefis elmali kurabiyeler de yapabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 125 gr oda isisinda yumusamis margarin
  • 1/2 cay bardagi yogurt
  • 1 yumurta
  • 1 cay bardagi siviyag
  • 1 su bardagi misir nisastasi
  • 1 su bardagi pudra sekeri
  • 1 tatli kasigi kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3- 3,5 su bardagi un
  • Nutella



Yapilisi:

  1. margarin,yogurt ve yumurtayi karistirma kabina alip elimizle yogurarak iyice birbirine yediriyoruz.
  2. siviyag,nisasta ve pudra sekerini de azar azar ekleyerek karistiyoruz.
  3. en son un,kabartma tozu ve vanilyayi eliyoruz.
  4. eledigimiz unlu karisimi hamura yavas yavas yediriyoruz.
  5. ele yapismayacak yumusak bir hamur elde edene kadar un ilave ediyoruz.
  6. kurabiye hamurlarini tuzlulardaki gibi cok fazla yogurmuyoruz ki acilik olusmasin.
  7. hamuru yarim saat buzdolabinda dinlendiriyoruz.
  8. dinlenen hamurumuzdan ceviz buyuklugunde parcalar koparip icli kofte gibi aciyoruz.
  9. derin ama dar olarak acmaya ozen gosteriyoruz ki kapatirken dagilmasin.
  10. iclerine birer cay kasigi nutella koyup kapatiyoruz.
  11. kapattigimiz kisim altta kalacak sekilde yagli kagit sermis oldugumuz tepsiye diziyoruz.
  12. onceden isitilmis 175 derece (350 fahrenheit)  firinda 15-20 dakika pisiriyoruz.
  13. pisen kurabiyelerimizi sicakken pudra sekeri serpip susluyoruz.

Hiç yorum yok :

BlogOkulu Gadgets