21 Haziran 2013 Cuma

Elma Püreli ve Kuru Meyveli Kek

  Eskiden piknik kelimesi benim icin sadece bagda barbeku yapmayi cagristirirdi..babam piknik alanlarindan pek haz etmez hele de insanlarin bakislarinin 3 kizinin uzerinde olma ihtimalini goz onunde bulundurdugunda pazar gunlerinin vazgecilmezi her zaman bag olurdu :) mis gibi meyveler var,su var yatak var uzanip dinlenirsiniz derdi.. bir gun esimle nisanliyken iki aileyi birlestirip bi piknik organizasyonu yapmaya karar verdik.. oyle heyecanlandim ki sabah ezanindan sonra uyumayip hazirliklara basladik,dustuk yollara..muzlu fistiktan kayinvalidemin yaptigi meshur eksili corbamiza kadar,hatta semavere kadar hazirligimizi yapip gittik.. ilk bir saat hersey cok guzeldi etrafta kimsecikler yoktu..sonra hava isindi golgeler yetmez oldu herkeste bir sikilma hali.. ve sonra ne mi oldu biz o piknik alanindan kacarcasina toplanip dustuk bag yollarina.. ve o gunden sonra da iki ailemiz icin de piknik soz konusu olmadi hepimiz babami anlamis olduk.. 

 Evlendikten sonra ise nerdeyse her hafta ailecek katildigimiz imece usulu hazirlanan pikniklere katilmaya basladik.. 30 kisiye yakin ama bir o kadar sakin ve duzenli bir piknik yaptik gecenlerde de.. benim payima da bu kek dustu..icindeki hafif elma tadini ben cok sevdim.. ama piknik boyunca da hep babami dusundum..ah ah belki bir gun onlar da bizleri Amerikadayken ziyarete gelirler insallah..


MALZEMELER:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3/4 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı tereyağ
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı elma püresi ( Applesnax homestyle applesauce)
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 paket karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı kakao ( opsiyonel )
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 su bardağı küçük doğranmış kuru meyve
























YAPILISI:

  1. oncelikle kekimizin kaliba yapismamasi icin buradaki gibi kalibimizi hazirliyoruz.
  2. oda sicakligindaki yumurtalari ve sekeri krema kivamina gelene kadar en yuksek devirde cirpiyoruz.
  3. sut,siviyag,eritmis oldugumuz tereyagi ve elma puresini de azar azar ekleyerek karisana kadar dusuk devirde cirpiyoruz.
  4. firinimizi 180 dereceye getiriyoruz.
  5. kuru meyveleri nisastayla beraber karistiriyoruz. meyveler temizse yikamamiza gerek yok ama yikadiysak kagit havluyla iyice kuruluyoruz,
  6. diger malzemelerin hepsini bir kapta karistirip eleyerek ilave ediyoruz. 
  7. bu esnada spatula veya tahta kasikla distan ice dogru kekimiz sonmeden karistiriyoruz. 
  8. onceden isitilmis firinimizda kurdan temiz cikana kadar pisiriyoruz.
  9. kaliptan cikarmadan evvel bir kac saat ilimasini bekliyoruz. 
  10. daha sonra dilinleyerek servis ediyoruz.










Hiç yorum yok :

BlogOkulu Gadgets