9 Şubat 2013 Cumartesi

Patatesli Peynirli Dolama Borek


 Gecen haftaki bulusmamizda Zeynep abladan yemistik bu boregi..ellerine saglik cok guzel olmustu , ic malzemesindeki kabak enfes bir tat katmisti bence borege..ben de tarifi aynen uygulamak icin almistim ama bi kac degisiklik diye diye tarifin sadece sekli zeynep ablaninkine benzedi :):)


Malzemeler:

  • 3 yufka
  • 4 kucuk haslanmis patates
  • 1 kase peynir 
  • 1 kuru sogan
  • tuz
  • karabiber
  • kuru feslegen



Sosu icin Malzemeler:
  • 2 bardak soda
  • 1 cay bardagi siviyag
  • 1 stick eritilmis margarin (yaklasik 113gr)
  • 3 yemek kasigi yogurt
  • 1 yumurta
  • 1 fiske tuz


Yapilisi:

  1. haslanmis patatesleri kup kup dograyalim. 
  2. soganlari ince ince kiyalim. 
  3. patates,peynir,sogan ve baharatlari derin bir kapta karistiralim. 
  4. sos malzemelerini karistirma kabina alip blenderla veya cirpma teliyle iyice karistiralim.
  5. yufkalari toplam 6 parca olacak sekilde ikiye keselim.
  6. her parcaya sos dokup elimizle heryerine yedirelim.
  7. hazirladigimiz icten bir miktar serpip yufkayi enlemesine rulo yapalim.
  8. ilk ruloyu tezgahta kivirdiktan sonra tepsinin ortasina yerlestirelim.
  9. kalan yufkalari da soslayip patatesli icten koyarak rulo yapalim.
  10. her bir parcayi tepsinin ortasindan kenarlarina dogru dolayalim.
  11. sosun tamamini kullanmayip en sona tepsinin uzerine gezdirmek icin birazini ayiralim.
  12. az kaldiysa bir bardak daha soda dokup karistiralim.
  13. bu kalan sosu doladigimiz boregin her yerine dagilacak sekilde gezdirelim.
  14. uzerine corek otu veya hashas tohumu serpelim.
  15. onceden isitilmis 400F ya da 200 derecede uzeri kizarincaya kadar pisirelim.
  16. hafif ilininca havuc dilimi seklinde kesip servis yapalim.     

NOT: ben bir kac gun once yaptigim borekten kalan bir avuc ispanagi da israf olmasin diye ekledim. tadinda bir degisiklik olmamisti ama fotograflarda ic malzemenin rengi biraz yesil gibi cikmis. 

Hiç yorum yok :

BlogOkulu Gadgets