26 Temmuz 2013 Cuma

Kestaneli Acem Pilavı


Rümeysa hala muhteşem bi ziyafet sofrasıyla ağırladı bizleri dün akşam.. Menüsü göze ve damağa hitap edecek çok lezzetli yemeklerden oluşmuştu.. İşte bunlardan bir tanesi de herşeyiyle özel yapım bu pilavdı.. Tavuk önceden pişirilip bekletiliyor. Kestane kıştan hazırlanıp buzluğa koyuluyor. Şöyle ki mikrowave de 2-3 dakika pişirilip sıcakken kavlatılıyor. Böylece dağılmadan saklanabiliyormuş. Pilav ise haşlanmış tavuk,kestane ve pirinçle beraber ağır ateşte yani maklube gibi pişiriliyor. Yarım saat dinlendikten sonra özel teflon tenceresinden alınıp özel bakır kayığa ters çevriliyor.. Benim gözüm yapmayı yemedi ama belki birgün denerim diye tarifi yazmak istedim..

2 yorum :

Unknown dedi ki...

Cok guzel gorunuyor. Orucken bakmamam lazim. ;)

mutfagiminrenkleri dedi ki...

fatima ablacim gel beraber yiyelim insallah..
sevgiler :):)

BlogOkulu Gadgets