MALZEMELER:
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağından az şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
YAPILIŞI:
- ilk 4 malzemeyi celik tencereye koyup tel çırpıcıyla karıştıralım.
- ocağın altını yakıp sütü yavaş yavaş ekleyelim.
- sekeri ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- kaynamaya basladıktan 1-2 dakika sonra ocağı kapatıp vanilya ve tereyağı ilave edelim.
- pudingin ilk sıcaklığı çıkınca mikserle yüksek hızda iyice karıştırıp ıslatılmış kaselere paylaştıralım.
- soğuyunca ters çevirip hindistan cevizi ve toz fıstıkla süsleyip servis edelim.
1 yorum :
Cok guzel gorunuyor.
Yorum Gönder